میکروسمنت چیست؟

میکروسمنت چیست؟ مواد تشکیل دهنده+ مزایا و معایب

هنر معماری، با ابداعات متوالی خود، همیشه سعی دارد برای ساختمان­های شما در ازای هزینه کمتر، به بهترین شکل ظاهرسازی کند. تنوع بیشتر، کیفیت بالاتر، مقاومت بیشتر و هزینه کمتر، پارامترهایی هستند که مصالح ساختمانی جدید سعی دارند آنها را به ساختمان شما اضافه کنند

هنر معماری، با ابداعات متوالی خود، همیشه سعی دارد برای ساختمان­های شما در ازای هزینه کمتر، به بهترین شکل ظاهرسازی کند. تنوع بیشتر، کیفیت بالاتر، مقاومت بیشتر و هزینه کمتر، پارامترهایی هستند که مصالح ساختمانی جدید سعی دارند آنها را به ساختمان شما اضافه کنند.

یکی از جدیدترین محصولات صنعت مصالح ساختمانی در طراحی نمای فضاها، میکروسمنت می‌­­باشد. اما میکروسمنت چیست؟ در این مقاله از پیمون بتن، قصد داریم به این سوال پاسخ دهیم و به بررسی این موضوع بپردازیم که آیا استفاده از این ماده در طراحی داخلی و خارجی ساختمان توجیهی دارد یا خیر.

میکروسمنت چیست؟ 

همانطور که گفتیم، میکروسمنت یکی از پوشش‌­های جدید ساختمان است. این ماده دارای ویژگی­‌های مثبت زیادی می­‌باشد و می‌­تواند تا حد قابل توجهی، همه انتظارات شما از یک لایه پوششی نما را برآورده کند. میکروسمنت یک ترکیب بر پایه سیمان است و به همین دلیل، قیمت بسیار بالایی ندارد. البته سیمان سازنده میکروسمنت با سیمان ساخت بتن یا ملات ساختمانی تفاوت دارد و خواص بهبود یافته‌­ای را در دل خود جا داده است. این ماده به دو شکل پودر یا خمیر آماده در بازار موجود می­‌باشد که طبیعتا، نوع خمیری آن قیمت بالاتری دارد.

مواد تشکیل دهنده میکروسمنت

ساختمان میکروسکمنت

برای اینکه بدانیم میکروسمنت چیست، بهتر است ترکیبات سازنده آن را بررسی کنیم. مهم­ترین ترکیبات سازنده میکروسمنت عبارت­‌اند از:

سیمان

ماده اصلی سازنده میکروسمنت، سیمان است. سیمان وظیفه دارد چسبندگی مورد نیاز را به بافت میکروسمنت بدهد تا در سطوح عمودی یا سطوحی که دچار پایداری لازم نیستند، بتوانیم از این ماده استفاده کنیم. سیمان سازنده این ترکیب، به وسیله افزودنی‌­های خاصی بهبود داده شده و دارای قدرت چسبندگی و مقاومت بیشتری می‌­باشد.

سنگدانه‌­ها

ذرات ریزی از جنس سیلیس یا کوارتز به سیمان اضافه می­‌شود تا علاوه بر پر کردن تخلخل‌­های آن، مقاومت ترکیب را نیز افزایش دهد. افزایش مقاومت در برابر فرسایش و آسیب­‌های کلی، از جمله خواصی است که سنگدانه­‌ها به میکروسمنت می­‌افزایند.

پلیمرها

برخی ساختارهای پلیمری نظیر پلی‌­اورتان یا اپوکسی، قدرت چسبندگی، دوام و مقاومت حرارتی میکروسمنت را افزایش می­دهند. بنابراین، پلیمرها نیز درصدی از محصول نهایی را به خود اختصاص خواهند داد.

افزودنی­‌ها

با اضافه کردن برخی مواد شیمیایی، می‌­توان خواص مطلوب بیشتری برای میکروسمنت به ارمغان آورد. به عنوان مثال، رنگدانه­‌ها می­‌توانند طیف وسیعی از طرح‌­ها و رنگ­‌ها را به ترکیب اضافه کنند یا ترکیبات کلسیم‌­دار قابلیت افزایش استحکام سیمان را دارند. موادی از این قبیل نیز به ترکیب سیمان، پلیمر و سنگدانه‌­ها اضافه می­‌شود تا دامنه کاربردهای آن را گسترش دهد.

هر یک از مواد گفته شده، درصد خاصی از محصول نهایی را تشکیل می‌­دهد. در جدول زیر می­‌توانید درصد هر ماده در پودر میکروسمنت را مشاهده کنید:

ماده سازنده

درصد در محصول نهایی

سیمان بهبودیافته

حدود 50 درصد

سنگدانه­‌های ریز

حدود 25 درصد

پلیمرها

حدود 20 درصد

مواد افزودنی مختلف

حدود 5 درصد

البته درصدهای گفته شده، تقریبی هستند و در انواع مختلف میکروسمنت، نسبت­‌های متفاوتی خواهند داشت؛ به عنوان مثال، اگر به میکروسمنت ضد آب نیاز داشته باشیم، لازم است درصد افزودنی آب­‌گریز موجود در ترکیب را تا 7 الی 8 درصد نیز افزایش دهیم.

مزایا و معایب میکروسمنت

مزایا و معایب میکروسمنت

حال که می‌­دانیم میکروسمنت چیست و از ترکیبات سازنده آن نیز مطلع هستیم، بهتر است به سراغ مزایا و معایب این هدیه جدید از دنیای معماری ساختمان برویم.

مقاومت

ترکیب سیمان، سنگدانه‌­های ریز و پلیمرها دارای مقاومت بسیار بالایی می‌­باشد. این مقاومت در برابر ضربه و برخورد اجسام سنگین با این ماده بیشتر به چشم می‌­آید. به صورت کلی، میکروسمنت را می‌­توانیم یکی از پوشش‌­های بسیار مقاوم در دنیای پوشش­‌ دهنده­‌های ساختمانی بدانیم.

ظرافت

با اجرای میکروسمنت روی انواع سطوح، لای‌ه­ای با ضخامت اندک و وزن کم حاصل می­‌شود که هم نمای زیبا و لوکسی به خود می­‌گیرد و هم بار اضافه‌­ روی دیوارها ایجاد نمی‌­کند. به همین دلیل است که میکروسمنت را یکی از مناسب­‌ترین پوشش‌­ها برای ساختمان می‌­دانند.

سهولت اجرا

برای اجرای میکروسمنت، نیازی به دستگاه­‌ها و ابزار سنگین و پیچیده وجود ندارد. اجرای این پوشش پروسه‌­ای شبیه به گچ‌­گاری دارد و تمام کارهای آن توسط نیروی انسانی به سادگی انجام می‌­پذیرد.

دوام

میکروسمنت دارای بافتی بسیار بادوام است و حتی روی سطوحی که عبور و مرور زیادی روی آن­ها اتفاق می­‌افتد نیز مقاومت خود را حفظ می­‌کند. بنابراین یک انتخاب عالی برای پوشش کف ساختمان نیز به حساب می­آید.

سهولت نگهداری

سطوحی که با میکروسمنت پوشش ­داده می ­شوند، به آسانی و به کمک ساده­‌ترین شوینده‌­ها (حتی آب و صابون) شست‌‍وشو داده می­‌شوند. از این رو، تمیز نگه داشتن آن کار بسیار پیش پا افتاده‌­ای می‌­باشد. در صورت نگهداری از میکروسمنت، عمر پوشش خود را چند برابر می‌کنید.

تنوع

با اضافه کردن رنگدانه­‌های مختلف به مخلوط میکروسمنت، می­توان طرح و نقش­‌های متعددی را به وجود آورد. این تنوع در طرح و رنگ، باعث می­شود هر نوع سلیقه­‌ای بتواند میکروسمنت مورد علاقه خود را انتخاب کرده و در فضای مورد نظر خود، پیاده‌­سازی کند.

قابلیت اجرا در شرایط گوناگون

انواع میکروسمنت با درصد مواد سازنده مختلف، دارای ویژگی­‌هایی هستند که آنها را برای هر سطحی قابل اجرا می­‌نماید.

خاصیت عایق

افزودنی‌­های میکروسمنت می­‌توانند سطح مورد نظر شما را در برابر حرارت و صوت غیر قابل نفوذ کنند تا استفاده از آن، یک لایه عایق صوتی و حرارتی را به دیوار یا سقف منزل شما اضافه نماید.

نفوذناپذیری در برابر آب

برخی از انواع این ماده، خاصیت آب­‌گریزی دارند و می­‌توانند به عنوان عایق رطوبت نیز عمل کنند. محیط‌­های آبی نظیر استخر و جکوزی به کمک این ویژگی می‌­توانند یک هدف مناسب برای استفاده از این ترکیب برای پوشش­‌دهی سطوح باشند.

البته میکروسمنت نیز مانند هر نوع مصالح دیگری شامل برخی معایب نیز می­‌شود. حال که مزایای متعدد آن را بررسی کردیم، بهتر است معایب آن را نیز مورد بررسی قرار بدهیم:

محدودیت ضخامت

 اگر قرار باشد یک پوشش ضخیم برای یک سطح انتخاب شود، میکروسمنت انتخاب مناسبی نیست. این ماده در بهترین حالت می­‌تواند یک لایه 3 تا 4 میلی­متری را روی سطح مورد نظر قرار دهد و اگر نیاز به قطر بیشتری باشد، باید از پوشش دیگری استفاده شود.

نوسان دما

مانند هر نوع مصالح دیگری، نوسانات شدید دما ممکن است به ساختار این ماده آسیب وارد کند و مقاومت آن را در هم بشکند.

حساسیت به زیرسازی

با وجود اینکه اجرای میکروسمنت دشواری خاصی ندارد، اما سطح مورد نظر پیش از اجرای این پوشش باید کاملا صاف و بدون درز باشد. گاهی اوقات زیرسازی سطح چندان ساده نیست. در چنین شرایطی، میکروسمنت خروجی تمیزی به شما تحویل نخواهد داد و بهتر است یک پوشش دیگر استفاده کنید.

کاربرد میکروسمنت

کاربرد میکروسمنت در سرویس بهداشتی

تا به اینجای مقاله، به این سوال که «میکروسمنت چیست» پاسخ داده‌­ایم و مزایا و معایب این ماده را بررسی کرده‌­ایم. حال می­‌خواهیم به کاربردهای مختلف میکروسمنت بپردازیم و سطوح مختلفی که قابلیت میزبانی از میکروسمنت دارند را بشناسیم:

انواع میکروسمنت

با توجه به تنوع موجود در کاربرد میکروسمنت در ساختمان، انواع مختلفی از این ماده وجود دارد که هر کدام، از بعضی جهات تقویت شده‌­اند تا کاربردهای به خصوصی داشته باشند. درصد عناصر سازنده در انواع مختلف این ترکیب، تفاوت جزئی دارد. در ادامه با انواع میکروسمنت آشنا خواهیم شد.

میکرودک

در این نوع میکروسمنت، خواصی نظیر مقاومت در برابر سایش و استحکام در برابر بار تقویت شده‌­اند. درصد سنگدانه‌­ها در این ترکیب بیشتر است. بنابراین، میکرودک اغلب برای پوشش کف ساختمان­ها مورد استفاده قرار می­گیرد.

آکواسمنت

نوعی از میکروسمنت­‌ها که خاصیت ضد آب دارد و از آن برای پوشش‌­دهی فضاهای مرطوب نظیر سرویس‌­های بهداشتی، وان حمام و استخرها استفاده می‌­شود. آکواسمنت از نظر قیمت، کمی بالاتر از سایر انواع قرار دارد.

میکرواستون

این ترکیب دارای بیشترین مقاومت در برابر تغییرات دما و رطوبت است. از این مدل برای پوشش نمای خارجی ساختمان که در معرض حرارت شدیدتری قرار دارد استفاده می­‌شود.

میکروفینو

این نوع از میکروسمنت دارای ظرافت بیشتر و ظاهر زیباتری می‌­باشد که آن را تبدیل به یک انتخاب مناسب برای طراحی داخلی منزل کرده است.

میکروبیس

از این مدل برای زیرسازی استفاده می­شود. معمولا برای اولین لایه میکروسمنت روی هر سطحی، میکروبیس کار می­‌شود. این مدل دارای بافتی سنتی و تا حدی زبر می­باشد.

نحوه ساخت میکروسمنت

میکروسمنت یکی از متریال‌های کاربردی در تزیین و دکوراسیون محیط‌ است، بنابراین برای ساخت آن باید دقت زیادی به خرج دهید. همچنین این نوع متریال‌ها بیشتر با استفاده از دستگاه‌های پیشرفته تهیه و تولید می‌شوند. در ضمن با توجه به میکروسمنتی که در دیوار یا کف محیط استفاده می‌کنید، نحوه ساخت آن نیز متفاوت خواهد بود. به هر حال برای ساخت خمیر اولیه این پودر کاربردی می‌توانید طی مراحل زیر پیش روید:

  • سطح مورد نظر را آماده کنید و تمام آلودگی‌های روی آن را از بین ببرید.
  • برای افزایش چسبندگی سطح پرایمری بر روی آن اعمال کنید.
  • با توجه به ضخامت مورد توجه خود خمیر یا متریال میکروسمنت را بر روی سطح بکشید. با کاردک می‌توانید این مرحله را پیش برید.
  • از لاک پایه برای محافظت بیشتر این متریال استفاده کنید.

میکروسمنت نما چیست؟

میکروسمنت نما یک پوشش تزیینی متشکل از سیمان، رزین‌های پایه آب، مواد افزودنی و رنگدانه‌های معدنی است که به دلیل چسبندگی زیاد می‌تواند بر روی بسیاری از سطوح عمودی و افقی اعمال شود. این نوع متریال ساختمانی و کاربردی برای نما نسبت به سایر متریال‌ها تمایز دارد؛ زیرا به طور مستقیم بر روی سطوح مختلفی اعمال می‌شود. برخی از سطوحی که میکروسمنت نما بر روی آن‌ها قابل اعمال هستند را در ادامه نام می‌بریم:

  • کاشی دیوار
  • گچ تخته‌ای
  • کاشی کف
  • سنگ مرمر

مشخصات فنی میکروسمنت

بدون هیچ سختی می‌توانید این متریال را با ضخامت 3 میلی‌متر بر روی سطوح مختلف اعمال کنید و برای بازسازی سریع هر محیطی از میکروسمنت کمک بگیرید. برای آشنایی بیشتر با این محصول کاربردی در نما به جدول زیر نگاهی بیندازید:

 

نام محصول

میکروسمنت

مواد تشکیل‌دهنده

چسب آهک و هیدرولیک، پودر مرمر و مواد افزودنی کمتر از 2 درصد

شکل

پودر

رنگ

34 رنگ

ضخامت

از یک تا 3 میلی‌متر

محیط‌های قابل استفاده

مسکونی، تجاری، درونی و بیرونی

سطوح مناسب

کف، دیوار، پله و وسایل منزل

وسایل لازم برای مخلوط کردن آن

دریل دارای سرعت چرخش پایین

رطوبت قابل تحمل

حداکثر 5 درصد

مدت زمان مورد نیاز برای خشک شدن

یک تا 2 ساعت

 

رنگ بندی میکروسمنت

میکروسمنت در طیف گسترده‌ای از رنگ‌ها موجود است. برای اینکه بهترین رنگ این متریال را برای خود انتخاب کنید، می‌توانید به پالت‌های رنگ‌بندی میکرو سمنت نگاهی بیندازید. علاوه بر رنگ‌هایی که در پالت‌ها موجود است، شما می‌توانید هر رنگی را براساس سلیقه خود نیز سفارش دهید. در ادامه 5 مورد از محبوب‌ترین میکروسکمت رنگی را معرفی می‌کنیم:

  • رنگ سابیا میکروسمنت ( رنگی روشن که نور طبیعی دارد)
  • سیاه دودی
  • گندمی
  • رنگی که به روکش‌های فلزی نزدیک است
  • مرواریدی

هزینه نصب و اجرای میکروسمنت

قیمت نیز یکی از عوامل مهمی است که به هنگام تصمیم‌گیری نهایی باید آن را در نظر بگیرید. از آنجایی که میکروسمنت بر روی سطح مختلف انجام می‌شود، هزینه نصب و اجرای آن با توجه به سطوح مورد نظر متغیر خواهد بود. در ادامه برخی از عوامل موثر بر روی هزینه نصب و اجرای این متریال را به طور خلاصه نام می‌بریم:

  • اندازه محیط مورد نظر
  • وضعیت سطح
  • میزان سختی و پیچیدگی اجرا و نصب میکروسمنت
  • رنگ منتخب
  • تخصص فرد مجری
  • کیفیت متریال منتخب میکروسمنت
  • لاک پایه نهایی
  • مسائل محیط‌زیستی
  • شرایط فصلی و محیطی

میکروسمنت بهتر است یا کاغذ دیواری؟

میکروسمنت و کاغذ دیواری، هر کدام مزایا و معایب خاص خود را دارند و انتخاب بهترین گزینه بستگی به نیاز و سلیقه شخصی شما دارد. در ادامه به بررسی دقیق هر یک از این پوشش‌های دیواری می‌پردازیم.

مزایای میکروسمنت

میکروسمنت نوعی پوشش دیواری است که از ترکیب سیمان، آب و مواد افزودنی مختلف ساخته می‌شود. این مصالح در هنگام اجرا به صورت خمیری بوده و پس از خشک شدن، سطحی صاف و یکدست به وجود می‌آورند. میکروسمنت مزایای زیادی دارد، که برخی از آن‌ها عبارتند از:

  • دوام و مقاومت بالا: میکروسمنت بسیار مقاوم در برابر ضربه، سایش و خراش بوده و طول عمر بالایی دارد. همچنین این پوشش ضدآب نیز می‌باشد.
  • انعطاف‌پذیری: این پوشش دیواری به صورت یک لایه یکپارچه اجرا می‌شود و قابلیت انعطاف و انطباق با سطوح نامنظم را دارد.
  • تنوع طرح و رنگ: میکروسمنت در طیف گسترده‌ای از رنگ‌ها در دسترس است و امکان ایجاد طرح‌های متنوع را فراهم می‌کند.
  • مقاومت در برابر رطوبت: این محصول به دلیل ساختار یکپارچه و آب‌بندی مناسب، برای مناطق مرطوب و حمام نیز مناسب است.
  • نگهداری آسان: تمیز کردن و نگهداری سطوح میکروسمنتی بسیار آسان بوده و نیاز به هیچ گونه مراقبت ویژه‌ای ندارد.

معایب میکروسمنت

اما این پوشش دیواری فوق‌العاده در کنار مزایای بی‌شمار معایبی نیز دارد.

  • هزینه بالای اجرا: اجرای میکروسمنت نسبت به سایر روش‌های پوشش دیواری، هزینه‌بر است.
  • نیاز به مهارت اجرایی: اجرای صحیح این پوشش دیواری نیاز به مهارت و تخصص بالای نصاب دارد.
  • محدودیت در اجرا بر روی تمام سطوح: پوشش میکروسمنت برای اجرا بر روی برخی سطوح مانند کاشی‌ها مناسب نیست.

مزایای کاغذ دیواری

کاغذ دیواری نیز یکی دیگر از گزینه‌های پوشش دیواری است که در طرح‌ها و طیف رنگی متنوعی در دسترس است. برخی از مزایای این محصول به شرح زیر هستند.

  • طیف گسترده طرح و رنگ: کاغذ دیواری در طرح‌ها و رنگ‌های فراوانی موجود است و امکان ایجاد طراحی‌های منحصربه‌فرد به هر سبک دکوراسیونی را فراهم می‌کند.
  • نصب آسان: نصب کاغذ دیواری نسبت به میکروسمنت آسان‌تر بوده و نیاز به مهارت کمتری دارد.
  • هزینه اجرا مناسب‌تر: کاغذ دیواری نسبت به میکروسمنت هزینه اجرایی کمتری دارد.

معایب کاغذ دیواری

کاغذ دیواری نسبت به میکروسمنت معایبی دارد، که آشنایی با آن‌ها می‌تواند به انتخاب بهتر شما کمک کند.

  • دوام و مقاومت کم‌تر: کاغذ دیواری در برابر ضربه، خراش و رطوبت مقاومت کمتری دارد.
  • نگهداری و تمیز کردن سخت‌تر: تمیز کردن و نگهداری سطوح کاغذ دیواری نسبت به میکروسمنت دشوارتر است.
  • محدودیت در اجرا: کاغذ دیواری برای اجرا در برخی مناطق مانند آشپزخانه و حمام مناسب نیست.

درکل، انتخاب بین میکروسمنت و کاغذ دیواری بستگی به نوع استفاده، شرایط محیطی، بودجه و سلیقه شخصی شما دارد. اگر به دنبال پوشش دیواری با دوام و مقاومت بالا هستید، میکروسمنت گزینه مناسب‌تری است. اما اگر به دنبال طراحی و اجرای آسان‌تر هستید، کاغذ دیواری می‌تواند انتخاب مناسب‌تری باشد.

جمع ­بندی

میکروسمنت، یکی از مصالح جدید برای پوشش­‌دهی سطوح مختلف است که دارای مقاومت و دوام بالا، تنوع طرح و رنگ فراوان، سهولت شست­‌وشو و نفوذپذیری رطوبتی اندک می­باشد. در این مقاله، به صورت مفصل به معرفی این ماده پرداختیم. در صورتی که می­‌خواهید در مورد قیمت و نحوه اجرای میکروسمنت اطلاعات بیشتری به دست آورید، می‌توانید با تیم مشاوران پیمون بتن در ارتباط باشید یا به صفحه خرید میکروسمنت مراجعبه کنید.

سوالات متداول

چرا میکروسمنت را از میان سایر متریال‌های انتخاب کنیم؟

عدم نیاز به وسایل خاص در روند اجرای میکروسمنت، این متریال را ماده‌ای ایده‌آل برای محیط‌های مختلف تبدیل کرده است. چسبندگی زیاد این ماده باعث شده میکروسمنت برای هر محیطی مناسب باشد.

میکروسمنت سطحی زبر دارد و به دلیل لاک نهایی که بر روی آن استفاده می‌شود، خاصیت ضد لغزش دارد.

این متریال در برابر مواد شیمیایی مقاومت بالایی دارد. همچنین در برابر ضربه، تغییرات دما، سایش، آتش و اشعه خورشید مقاوم است.

 

فهرست موضوعات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *