یکی از مهمترین موارد کاربرد ترکیبات سیمانی در حوزههای جدید، ترکیبی به نام میکروسمنت است که در حوزه طراحی داخلی ساختمان و ساخت نماهای داخلی جذاب کاربرد دارد. با رعایت نکات مراقبت از میکروسمنت، میتوان عمر طولانیتر و ظاهر دلچسبتری برای میکروسمنت در محیط منزل ایجاد نمود. اگر در فضای اطراف خود، از نماهای میکروسمنت استفاده کردهاید یا به دنبال استفاده از آن هستید، پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.
میکروسمنت چیست؟
میکروسمنت ترکیبی از سیمان و سنگدانههای ریز به همراه پلیمرهایی نظیر پلیاورتان یا اپوکسی است که با خصوصیاتی مانند ظاهر جذاب و مدرن، دوام بالا، مقاومت در برابر ضربه، نفوذناپذیری در برابر رطوبت و نگهداری آسان، محبوبیت بسیاری پیدا کرده است.
خرید میکروسمنت میتواند ماده اولیه مناسبی برای پوششدهی سطوح مختلف خانه از جمله دیوارهای بزرگ، فضاهای مرطوب، مانند استخر و سرویس بهداشتی، پذیرایی منزل و اتاق خواب باشد و حتی میتوان از آن برای ساخت اشیا سیمانی نظیر میز و نیمکت استفاده کرد. میکروسمنت انواع مختلفی دارد که هر یک از آنها، کاربرد به خصوصی دارند.
اگر تمایل دارید به صورت جزئیتر و مفصل با این روپوش آشنا شوید، مقاله «میکروسمنت چیست؟» را مطالعه کنید.
نظافت میکروسمنت و مراقبت از آن با چند نکته ساده!
شما نمیتوانید میکروسمنت را برای چند سال بدون مراقبت و رسیدگی رها کنید و انتظار داشته باشید ظاهر فریبنده خود را حفظ کند. خرید میکروسمنت و اجرای آن به تنهایی برای داشتن یک سطح داخلی زیبا و مقاوم کافی نخواهد بود؛ بلکه برای مشاهده و حفظ خصوصیات فوقالعاده این ماده در سالهای طولانی، لازم است به نکات مراقبتی آن نیز توجه فرمایید. برای نظافت میکروسمنت نیاز به تجهیزات خاص یا صرف زمان ویژهای ندارید و صرفا رعایت برخی نکات ساده به شما کمک میکند میکروسمنت زیباتر و پایدارتری داشته باشید:
1. از شستشوی منظم آن غافل نشوید. بهتر است هر یک یا دو روز، سطح میکروسمنت را به کمک محلول و شوینده مخصوص تمیز کنید. به یاد داشته باشید که استفاده از شویندههای اسیدی، روغنی و شویندههای بر پایه کلر میتواند صدمات جدی به میکروسمنت وارد کند.
2. از ایجاد نوسانات دمایی بر میکروسمنت بپرهیزید. نوسانات دمایی شدید نظیر گذاشتن اجسام داغ روی سطح میکروسمنت، مقاومت آن را کاهش میدهد؛ بنابراین در استفاده از اشیا داغ بر این سطوح محتاطانه عمل کنید.
3. لکهها را پیش از آنکه به بخشی از هویت میکروسمنت تبدیل شوند، از روی سطوح بزدایید.
4. اگرچه سطح مقاومی برای شما به ارمغان میآورد، اما بنا بر احتیاط از وارد کردن فشار زیاد بر روی این سطوح در مدت طولانی اجتناب کنید. یکی از سادهترین روشهای مراقبت از میکروسمنت در برابر فشار زیاد، استفاده از پایههای مسطح مانند پایه نمدی زیر اجسام سنگین مانند مبل و یخچال است.
5. اگر به حفظ زیبایی و دوام طولانی مدت این سطوح اهمیت میدهید، توصیه میشود در هنگام اجرای میکروسمنت از لایههای محافظ استفاده کنید.
نحوه پاک کردن لکه و گرد و غبار از روی میکروسمنت
بر خلاف سطوح بافتدار و پارچهای، تمیز کردن لکه از روی میکروسمنت کار آسانی است. برای پاک کردن لکههای تیره تنها کافی است از یک پارچه مرطوب یا شوینده معمولی حاوی اسید کم استفاده کنید. به یاد داشته باشید که استفاده از شویندههای بر پایه کلر، روغنی، کاملا اسیدی یا کاملا قلیایی نه تنها تاثیر اضافهای ندارد، بلکه منجر به کاهش عمر میکروسمنت خواهد شد. همچنین برای زدودن گرد و غبار نیز، توصیه میشود از شویندههای مخصوص استفاده کنید.
نگهداری از میکروسمنت تازه
مهمترین مرحله در مراقبت از میکروسمنت، مراحل ابتدایی آن است؛ زمانی که هنوز مقاومت نهایی خود را به دست نیاورده و در صدد دریافت آسیبهای شدید است. در این دوره باید مراقبتهای بیشتری انجام دهید؛ مانند:
· پرهیز از اعمال هر نوع فشار روی سطح میکروسمنت
· تنظیم دمای محیط در بازه معمول 15 تا 25 درجه سانتیگراد
· پرهیز از ایجاد رطوبت زیاد محیط یا شستشوی میکروسمنت
این مراقبتها باید به مدت یک هفته انجام شوند. پس از گذشت این مدت، همچنان از گذاشتن بارهای سنگین بر سطح میکروسمنت پرهیز کنید؛ اما شستشو به وسیله آب در این دوره خطری ندارد. تا چهار هفته باید حوصله به خرج دهید تا میکروسمنت به مقاومت بیشینه خود برسد و بتوانید از آن طبق نیازتان بهرهبرداری نمایید.
سخن پایانی
میکروسمنت یکی از مصالح جدید و مدرن در طراحی داخلی ساختمان است که مزایای زیادی دارد. انتخاب محصولات میکروسمنت فواید مختلفی برای شما خواهد داشت و در صورت رعایت نکات مراقبتی، این فواید تا سالهای طولانی با شما همراه خواهند بود. اجتناب از ایجاد فشار زیاد یا ضربه شدید، شستشوی منظم سطح میکروسمنت و پاک کردن لکهها از روی سطح آن اقدامات سادهای هستند که طول عمر سطح میکروسمنت شما را به شکل قابل توجهی افزایش خواهند داد.