بسیاری از علاقمندان زندگی مدرن، رویای یک کفپوش بتنی زیبا و درعین حال منحصر به فرد را در سر میپرورانند. برخی از ظاهر خشن آن در پیادهروها یا حیاط لذت میبرند و برخی هم میخواهند ظرافت صیقل خورده آن را در کف سالن یا حمام منزل خود لمس کنند. با این حال، وقتی نوبت به انتخاب فناوری و انواع میکروسمنت کف میرسد، بیشتر افراد خود را گم شده در دریایی از اصطلاحات تخصصی میبینند و نمیدانند چه چیزی را باید به درستی انتخاب کنند.
در این مقاله سعی خواهیم کرد با بررسی ابعاد مختلف میکروسمنت کف، ابهامات را کنار بزنیم و زندگی جدیدی را با این کفپوش مدرن شروع کنیم.
میکروسمنت کف چیست؟
میکروسمنت کف، نوعی از انواع میکروسمنت است. این پوشش بر پایه سیمان و پلیمر ساخته شده که به صورت لایهای نازک روی دیوارها، کف ساختمان، نماهای بیرونی و داخلی پروژههای مسکونی یا تجاری کار میشود تا ظاهری بتنی، اما جذاب ایجاد کند. جهت اطلاعات بیشتر درباره میکروسنمت، مقاله میکروسمنت چیست؟ را مطالعه کنید.
چسبندگی و انسجام قدرتمندی که پلیمر در مخلوطهای ریز سیمان ایجاد میکند، باعث میشود که پوشش میکروسمنت کف تقریباً روی هر بستری، از جمله بتن، ورقه فلزی یا پلاستیکی، کاشی، گچ و چوب اجرا شود.
استفاده از این محصول به عنوان پوشش کف همانند میکروسمنت در نمای ساختمان نسبت به سایر مصالح ساختمانی این مزیت را دارد که مستقیماً روی مواد موجود، مانند سرامیک یا سنگ اجرا میشود؛ در نتیجه میتوان در مدت زمان کوتاهی، کف سالنها را با میکروسمت چند میلیمتری پوشاند.
مزایای میکروسمنت کف
کفپوش میکروسمنت در طراحی داخلی از استقبال بالایی برخوردار است. همچنین در نتیجه تطبیقپذیری بالایی که با تمام سطوح دارد و مقاومتی که در برابر ضربه و خراشیدگی از خود نشان میدهد، به یک انتخاب روز برای بازسازی خانههای شخصی و اماکن تجاری تبدیل شده است.
بدون درز و خط اتصال
از آنجایی که میکروسمنت کف، در لایههای نازک کشیده و اجرا میشود، این ویژگی باعث میشود تا کفپوشی یکدست و بدون هیچ خط اتصالی ایجاد گردد. این یکدستی و بدون درز بودن کفپوش، کار نظافت و تی کشیدن را بسیار آسان و راحت مینماید و آن را به گزینهای ایدهآل برای سالن، آشپزخانه و حمام تبدیل میکند. از طرف دیگر، کفپوش میکروسمنت برای اجرای سیستم گرمایش کف نیز یک مزیت محسوب میشود؛ چراکه این نوع کفپوش برای انتقال حرارت، تمایز و برتری ویژهای دارد.
دوام و ماندگاری
میکروسمنت کف، با دوام و ماندگاری بالا در برابر سایش، ضربه و ترک خوردگی؛ برای مقاومت در برابر عبور و مرور زیاد طراحی شده است. میتوان با مراقبت و نگهداری اصولی این کفپوش، از آن در کاربریهای مسکونی و تجاری، سالیان سال استفاده نمود.
کم وزن و سبک
کفپوش میکروسمنت به عنوان یک پوشش نازک که معمولاً 2 تا 3 میلیمتر ضخامت دارد، کم وزن و سبک است. خاصیت سبک وزنی این کفپوش، آن را در پروژههایی که وزن مصالح اهمیت زیادی دارد، مانند طبقات ساختمانها، متمایز و مناسب میگرداند.
سازگاری و تطبیق پذیری
میکروسمنت کف را میتوان روی سطوح متعددی، مانند بتن، سرامیک، چوب و حتی سطوح عمودی، مانند دیوارها و پلهها اجرا کرد. همین تطبیق پذیری است که آن را به گزینهای ایده آل برای پروژههای مختلف تبدیل میکند.
ضد آب و ضد نم
کفپوش میکروسمنت، کمی پس از اجرا به راحتی قابل استفاده است؛ به طوری که خاصیت ضد آب آن باعث میشود هر زمان که اراده کردید، کف سالن یا آشپزخانه را بشویید. چسب، رزین و محافظی که در هنگام تولید به آن اضافه میشود، به افزایش مقاومت در برابر لکهها کمک میکند. همچنین برای نگهداری و مراقبت میکروسمنت فقط نیاز به جارو کردن منظم و تمیز کردن گاه به گاه با مواد شوینده ملایم دارد.
نحوه اجرای میکروسمنت کف
اجرای میکروسمنت در 5 مرحله انجام میشود:
- آماده سازی بستر کار
- ایجاد لایه پایه
- اجرای لایههای نازک میکروسمنت
- اضافه کردن رنگ و بافت
- آببندی
در ادامه هر کدام از مراحل را مفصلتر توضیح خواهیم داد:
1.آماده سازی بستر کار
آماده سازی و عاری کردن سطح کار از هرگونه نخاله و ناهمگونی، اولین مرحله از اجرای میکروسمنت کف است. هرگونه عیب و نقص در بستر کار باید برطرف شود؛ سپس برای اطمینان از چسبندگی میکروسمنت، یک پرایمر مناسب اجرا میگردد.
2.لایه پایه
در این مرحله، یک لایه پایه از میکروسمنت، به عنوان “لایه خراش” اجرا میشود. این لایه یک پیوند جامد برای لایههای بعدی ایجاد میکند و اجازه میدهد سطح کار خشک گردد.
3.لایه میکروسمنت
پس از اجرای لایه خراش، نوبت به اجرای چندین لایه نازک از میکروسمنت میرسد. هر یک از این لایههای نازک توسط مالهکشی اجرا میشود. در هر مرحله مالهکشی، میکروسمنت کف به سطحی بیعیب و نقص نزدیک و نزدیکتر میشود.
4.رنگ و بافت
در این مرحله میتوان به کفپوش میکروسمنت، رنگ و بافت خاص و مورد نظر را تزریق کرد و برای ایجاد طرح دلخواه، رنگدانهها و بافتهای مختلف را اضافه میکنند. گزینه سفارشیسازی طرح و بافت میکروسمنت، کفپوش را به یک اثر ویژه و خاص تبدیل مینماید.
5.آببندی
پس از خشک شدن سطح کار و رسیدن به طرح و نتیجه مورد نظر، میکروسمنت با پرایمر مناسب آببندی میشود. آببندی برای محافظت از سطح در برابر لکه، سایش و آسیب احتمالی آب، ضروری است.
انواع کفپوش میکروسمنت
تصمیمگیری در انتخاب بهترین پوشش تزئینی میکروسمنت برای کف، به عواملی از جمله سلیقه ما، کارکرد فضای مورد نظر و همچنین به شرایط و استانداردهای اجرای میکروسمنت کف بستگی دارد. با توجه به اینکه میکروسمنت ذاتا متخلخل است، استفاده از درزگیر یا لاک شدیدا توصیه میشود.
درزگیر، میکروسمنت را در برابر نفوذ آب مقاوم کرده و کاربری آن را در پروژهها چند برابر مینماید. در این بخش، به معرفی برخی از انواع کفپوش میکروسمنت و کاربردشان میپردازیم:
میکروسمنت با پرداخت صیقلی: با صیقل دادن سطح میکروسمنت، پس از گیرش مواد، کفپوش با ظاهری براق و امروزی به دست میآید که علاقمندان این نوع کفپوش را به خود جذب کرده است.
میکروسمنت صیقلی با ظاهری باستانی: این نوع کفپوش، شبیه به میکروسمنت با سطح صیقلی است، اما با پیچ و تاب بیشتر. در این نوع، سطح و ظاهر میکروسمنت قبل از ساخت، با استفاده از یک عملیات شیمیایی به شکل قدیمی در میآید تا جذابیتی باستانی و کهن به کار ببخشد.
پوشش رنگی: ترکیب میکروسمنت با رنگدانهها، یک کفپوش رنگی تولید میکند که این رنگدانهها، با تبدیل آن به محصولی منحصر به فرد، هر بخش از کار را به یک قطعه هنری و تزئینی تبدیل مینماید.
سطح براق: درخشش و تلالو سطح میکروسمنت، آن را به نمونهای مستحکم و پرجلوه برای کف، دیوارها و سقف تبدیل میکند. با این حال، درخشش شدید این نوع کفپوش ممکن است رنگها و سایر تفاوتهای ظریف آن را تحت الشعاع قرار دهد.
سطح مات: میکروسمنت مات در میان بسیاری از گزینههای کفپوش، پرتقاضا است. این نوع کفپوش با ظاهر صیقلی و در عین حال کم انعکاس، برای فضاهای مینیمالیستی یا مدرن عالی است. اگر قصد دارید به خانه یا دفترکار خود جلوهای چشمگیر بدهید، کفپوش میکروسمنت مات یک انتخاب عالی برای شما خواهد بود.
طرح ساتن: طرح ساتن به ظاهر و ایجاد حس لطافت معروف است و برای کسانی که به دنبال کفپوش میکروسمنت صاف هستند، گزینهای مناسب خواهد بود. با توجه به ماهیت صیقلی این کفپوش و تمیز کردن آسان آن، کفپوش ساتن، یک جایگزین شیک و مناسب برای کفپوشهای براق است که نیازی به پولیش مکرر ندارد و کمتر در معرض لک یا اثر انگشت دیده میشود.
کفپوش میکروسمنت مات ضد لغزش: این نوع کفپوش، علاوه بر اینکه ظاهری مات و زیبا دارد، در عین حال مانع لغزش و سرخوردن نیز میشود. بنابراین جهت کاهش احتمال خطر، استفاده از درزگیر پلی اورتان ضد لغزش، برای این کفپوش ضروری است.
موارد ذکر شده در بالا تنها تعدادی از محبوبترین میکروسمنتهای کف هستند؛ بنابراین توصیه میشود جهت انتخاب و خرید میکروسمنت مناسب، با یک متخصص مشورت فرمایید.
کاربرد میکروسمنت در کف
سالنهای مسکونی، تجاری و صنعتی
کفپوشهای میکروسمنت بسیار بادوام هستند و به راحتی تمیز میشوند و این ویژگی، آنها را به گزینهای عالی برای مناطق پرتردد تبدیل کرده است. میکروسمنتهای کف را میتوان در طیف وسیع انواع، از صاف و صیقلی گرفته تا بافتدار و باستانی، سفارشیسازی و در فضاهای مسکونی، تجاری و صنعتی استفاده نمود. کفپوش میکروسمنت، جایگزینی مقرون به صرفه برای کفپوشهای سنتی خواهد بود.
حمامهای میکروسمنت
میکروسمنت به دلیل ایجاد سطوح بدون درز و ضد آب، گزینهای پرطرفدار به عنوان پوشش دیوار و کفپوش حمام است. از آنجایی که کفپوش میکروسمنت بصورت یکدست و بدون درز اجرا میشود، هیچ نگرانی بابت تجمع چرک و کپک در این محیط نخواهد بود. حمامهای میکروسمنت به راحتی تمیز میشوند، بادوام هستند و میتوان آنها را در طیف گستردهای از رنگها سفارش داد.
میکروسمنت کف در فضای باز
میکروسمنت فضای باز، در شیوه طراحی و ارتقای فضاهای بیرونی، انقلابی ایجاد نموده. این ماده نوآورانه که برای پاسیو، تراس و مسیرهای پیادهرو، ایدهآل است، به عنوان کفپوشی براق و بدون درز، دوام و مقاومت بالایی در برابر آب و هوا از خود نشان میدهد.
آشپزخانههای میکروسمنت
کفپوشهای میکروسمنت برای ایجاد ظاهری مدرن و تمیز در آشپزخانه شما ایده آل هستند و میتوان از آنها برای کانتر و کف استفاده کرد. آشپزخانههای میکروسمنت بسیار بادوام و مقاوم در برابر لکه هستند و میکروسمنت را به گزینهای عالی در مکانهای پرتردد مانند آشپزخانه تبدیل میکنند.
پلههای میکروسمنتی
از میکروسمنت میتوان برای ایجاد پلهها و رایزرهای مستحکم و مقاوم در برابر لغزش استفاده نمود که قابلیت اجرا بر روی هر نوع جنس پله از جمله بتنی، چوبی یا فلزی را دارد. پلههای میکروسمنت به راحتی تمیز و نگهداری میشوند و در برابر سایش و شکستگی بسیار مقاوم هستند.
استخرهای کف میکروسمنت
کفپوشهای میکروسمنت سطحی بدون درز و ضد آب ایجاد میکنند که برای ساخت استخر بسیار مناسب است. استخرهای میکروسمنت با طیف وسیعی ازطرح و رنگ در کنار تعمیر و نگهداری آسان، گزینهای شیک و مقرون به صرفه خواهند بود.
مشخصات فنی میکروسمنت کف
مشخصات فنی | توضیحات |
ضخامت | 2 الی 3 میلیمتر |
حداقل و حداکثر دما برای اجرا | 5 الی 40 درجه سانتیگراد |
مقاومت در برابر سایش | بالا |
تنوع طرح و رنگ | زیاد |
ضد آب | بله |
زمان خشک شدن | نهایتا تا 72 ساعت |
زمان نگهداری | 1 سال بعد از تهیه میکروسمنت |
- ضخامت: ضخامت میکروسمنت معمولا از 2 تا 3 میلیمتر است. این مشخصه، یک مزیت قابل توجه در پروژههای نوسازی محسوب میشود؛ به ویژه زمانی که نیاز به کنترل و حفظ ارتفاع کف وجود دارد.
- چسبندگی: آمادهسازی مناسب بستر و استفاده از پرایمرهای مناسب برای اطمینان از چسبندگی میکروسمنت، حیاتی است. کیفیت سطح پایه که کفپوش میکروسمنت روی آن اجرا میشود، نقش مهمی در چسبندگی پوشش میکروسمنت دارد.
- مقاومت فشاری: میکروسمنت مقاومت فشاری بسیار خوبی از خود نشان میدهد و برای مناطق پرتردد و فضاهای تجاری مناسب است.
- استحکام خمشی: استحکام خمشی میکروسمنت به این معنی است که میتواند لغزشهای محدود بستر و فشار سطح را به طور متوسط تحمل کند.
سخن پایانی
در حوزه ساخت و ساز و طراحی، گزینههای بسیاری در پیشرو قرار دارد. میکروسمنت کف، با مزایای بیشماری که دارد، به عنوان ترکیبی از زیبایی، عملکرد و مقرون به صرفه بودن، انتخابی خارق العاده خواهد بود. اتخاذ یک تصمیم آگاهانه به این معنا نیست که فقط به سرمایهگذاری اولیه توجه کنیم، بلکه باید در مورد مزایای بلندمدت آن نیز به لحاظ نگهداری، زیبایی و سازگاری اندیشید.
کفپوش میکروسمنت مزایای بینظیری دارد که هم سرمایهگذاری را مقرون به صرفه میکند و هم تضمینکننده دوام کار و بهروز بودن است. برای دریافت مشاوره و اطلاعات بیشتر با کارشناسان پیمون بتون تماس بگیرید.